Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 06.01.2017. u 17:11  

Basheskia & Edward EQ predstavljat će BiH na festivalu Eurosonic

Sarajevski muzički dvojac Basheskia & Edward EQ nastupit će u okviru festivala Eurosonic u holandskom gradu Groningenu 12. januara.

Eurosonic je najveći evropski showcase festival, na kojem se svake godine publici i profesionalcima iz muzičke industrije predstavi više od 300 bendova i izvođača iz cijele Evrope. Među njima je i tridesetak izvođača predlažu i radio-stanice članice EBU mreže, u našem slučaju BH Radio 1.

Iako zbog dugovanja prema EBU-u BH radio1 ove godine neće u punom kapacitetu učestvovati na festivalu i konferenciji, organizatori Eurosonica ipak su odabrali bh. electro-pop dvojac za nastup na ovogodišnjem festivalu.  To je potvrda, smatraju u ovoj radijskoj kući, kvaliteta rada ovih muzičara, inače poznatih i po svojim solo angažmanima jer je Nedim Zlatar (Basheskia) bubnjar, a Leonardo Šarić (Edward EQ) operski pjevač angažiran u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Zajedno su autori jednog albuma Can I play with your memories?, nekoliko singlova, mnoštva zvučnih instalacija, muzike za teatar, film itd. Uskoro bi trebali objaviti i novi LP - Fatherland.

Pored ovog dua, na na ovogodišnjem Eurosonicu nastupit će i Mario Batković harmonikaš bh. porijekla koji živi i radi u Švicarskoj, a domaća publika ga je nedavno imala priliku prvi put vidjeti u BiH, na zajedničkom koncertu sa bendom Sikter i reperom Edom Maajkom, piše RSa.

KOMENTARI