Objavljeno: 03.01.2017. u 09:50  

Par sa Down sindromom vjenčao se na magičnoj ceremoniji (VIDEO)

Par koji boluje od Down sindroma podijelio je s javnosti fotografije svog magičnog dana kada su se ispred 200 gostiju zarekli na vječnu ljubav.

Polly i Joe su se upoznali prije osam godina kada su bili učenici srednje škole u Sussexu u Velikoj Britaniji. Istakli su kako su odmah osjetili povezanost i odlučili su se vjenčati. Na veseloj ceremoniji pjevali su i konobari, a samo za mladence je napravljen posebno prijestolje u obliku jednoroga.

"Bilo bi predivno ako bi naša priča dodirnula druge koji se bore s bilo kojom vrstom invaliditeta ili nejednakosti. Najveća stvar je voljeti i biti voljen", kazala je Polly.

Stolovi su bili ukrašeni divljim cvijećem raznih boja, biljki u saksijama i veliki broj balona od helija. Njihovi najbliži su se pobrinuli da sve bude čarobno.

"Najljepši dio našeg dana je bilo izgovaranja riječi 'Uzimam', razmjena prstenja i ples. Svidjelo nam se što je veliki broj ljudi slavio s nama. Moj savjet je svima, a posebno mladima s posebnim potrebama, da sanjaju i vjeruju u sebe i u to da je sve moguće", dodala je Polly.

Svadba je bila ispunjena smijehom, pjesmom i plesom, a na kraju su svi dobili parče torte koja je bila na tri sprata i ukrašena šarenim bobicama, piše Klix.

KOMENTARI