Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 18.12.2016. u 18:02   |  Izvor: ABC.ba 

Pred Novogodišnje praznike

Grad Bihać dobio novogodišnju jelku (FOTO)

Skupina građana okupljena oko Udruženja ABC, Nuna unikati i frizerskog salona "IRIS", realizirali su ideju da sami okite novogdišnju jelku u gradu Bihaću.

Grad Bihać dobio novogodišnju jelku (FOTO)
velika slika

Naime, oni su, u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje i Službom za Opću upravu, privredne i društvene djelatnosti grada Bihaća, Sarajevo osiguranjem, te uz pomoć brojnih privrednika i građana, danas okitili novogodišnjiu jelku, koja će krasiti centralni gradski trg.

Vezano: Simpatični osnovci dio "Bihaćke zimske priče" (VIDEO)

- Cijela zamisao je jednostavna, ponukani nemaštovitom dekoracijom kojoj su građani svjedočili prošlih godina, a znajući da Grad nije u mogućnosti izdvojiti sredstva za ove ove namjere, pristigli smo u pomoć. Cilj nam je pokazati da život ne staje kada nema sredstava, nego kada nema volje. Dobrotu čine dobri ljudi i dobra dijela, a dobrote još ima u našem gradu Bihaću. Želimo se brinuti za sredinu u kojoj živimo jer je ona dio nas. Na ovaj način želimo postavit temelje za realizaciju nekih većih i boljih prazničnih projekata narednih godina, navode organizatori.

Skupina građana okupljena oko Udruženja ABC, Nuna unikati i frizerskog salona "IRIS", realizirali su ideju da sami okite novogdišnju jelku u gradu Bihaću.

Posted by ABC City Life on 18. Decembar 2016

Postavljanje jelke označilo je početak nove humanitarne akcije Udruženja ABC nazvane "Decembarski dani Udruženja ABC", čiji cilj je, kao i ranijih godina, razveseliti naše najmlađe, ali i druge sugrađane koji zbog teške financijske situacije u novogodišnje dane ulaze bez osnovnih životnih namirnica.

Svoje donacije za obe akcije, "Kutija iznenađenja" i "Obrok pažnje", moći ćete donositi od 18. do 22. decembra (od nedjelje do četvrtka) u kancelariju Udruženja ABC na Bedemu, u vremenskom periodu od 10 do 15 sati.

I još jako bitna informacija jeste da građani koji žele da prijave adresu porodice koja je socijalno ugrožena, mogu to učiniti na broj 061 / 325 - 947, porukom ili pozivom ili putem vibera.

Informacije koje nam trebaju su sljedeće:

  • ime i prezime osobe
  • broj telefona ili mobitela (ukoliko ima)
  • tačna adresa stanovanja
/ABC.ba

 

KOMENTARI