Objavljeno: 20.12.2016. u 10:27   |  Izvor: ABC.ba 

#OsmijehNaLice

Budite dio humanitarne akcije "Decembarski dani Udruženja ABC"

Svakim danom sve smo bliže prazničnoj atmosferi, kad se oni koji se vole okupe u porodičnom domu, ljubavnom gnijezdu ili u krugu prijatelja. Tada se prikažemo u najljepšem izdanju, sa najljepšim poklonima za naše najmilije.

Budite dio humanitarne akcije "Decembarski dani Udruženja ABC"
velika slika

Nažalost, postoje oni kojima je to veliki luksuz i koji imaju manju sreću da se u tim danima počaste i nagrade. Bore se na rubu egzistencije, ali to ne znači da i oni ne bi željeli osjetiti radost darivnja svojih najmilijih.

Naše Udruženje ove godine pokreće novu akciju, s ciljem da preraste u tradicionalnu decembarsku aktivnost, nazvanu "Decembarski dani Udruženja ABC". Ova akcija ujedinit će nekoliko naših prethodnih projekata u jedan, "Obrok pažnje" i "Kutiju iznenađenja".

Kako bismo simbolično zahvalili našim sugrađanima na njihovom redovnom humanitarstvu, svaki dan humanitarne akcije podijelit ćemo po jednu kartu za koncert S.A.R.S.-a i to onom sretnom dobitniku koji iz nagradne kutije izvuče naslov S.A.R.S.

Na kraju humanitarne akcije, nagradit ćemo ponovo naše sugrađane sa poklon bonovima fotografa, šminkerica, frizera, kino kartama i unikatnim nakitom, pratite nas, kako biste doznali više detalja.

"Kutija iznenađenja" za najmlađe 

Drage naše Bišćanke i Bišćani, ponovo vas, po uzoru na naše ranije akcije, pozivamo da napravite vlastitu "kutiju iznanđenja". U neku malu kutiju, možda onu od vaših novih cipela ili neku drugu sličnu kutijicu, spakujte nekoliko proizvoda za koje smatrate da mogu uveseliti naše sugrađane uzrasta od 5 do 15 godina.

Ukoliko niste sami u mogućnosti da kupite nešto novo, vjerujemo da posjedujete nešto što ne koristite ili imate viška. Sve to, naravno, kako za žensku, tako i za mušku populaciju.

Ukoliko imate volje, sami možete ukrasiti kutiju ili dodati neku čestitku ili poruku za onoga koji će to primiti, sve po vašoj želji. Unesite vaše emocije u taj poklončić i poklonite nekome komadić vaše mašte.

Pogledajte video naše posljednje akcije "Kutija iznenađenja" i bit će vam jasno o kakvom se principu humanitarne akcije radi.

 

Video prilog akcije "Kutija iznenađenja" iz 2015. godine


"Obrok pažnje" za ugrožene sugrađane

Pored namjere da paketićima uveselimo naše najmlađe sugrađane, ne smijemo zaboraviti i na one starije koji će u Novu Godinu ući praznih frižidera.

Ideja je da nam, vi građani, dostavite u prostorije Uduženja ABC donacije u sastavu prehrambrenih artikala, higijenskih potrepština i svega što sami smtrate da bi nekome moglo pomoći.

Iz ranijih iskustava vidjeli smo da je jednom dijelu naših humanih sugrađana lakše dostaviti donaciju u novcu, pa smo odlučili da po prvi put primamo i takve donacije. Vaše donacije u novcu moći ćete staviti u posebnu staklenu kutiju koja će nalaziti u našim prostorijama. Po završetku prikupljanja naši volonteri tim novcem kupit će sve što bude potrebno kako bi upotpunili pakete za tu skupinu ugroženih građana.

Da li ćete se odlučiti na oba poteza ili  jedan na vama je. Ali koga god i kako god odlučite da učinite sretnim, oni će vam biti zahvalni.

Video prilog akcije "Obrok pažnje" iz 2014. godine

 

Svoje donacije za obe akcije, "Kutija iznenađenja" i "Obrok pažnje", moći ćete donositi od 18. do 22. decembra (od nedjelje do četvrtka) u kancelariju Udruženja ABC na Bedemu, u vremenskom periodu od 10 do 15 sati.

I još jedna jako bitna informacija građanima jeste da prijave adresa porodica, koje su socijalno ugrožene, mogu javiti na broj 061 / 325 - 947, porukom ili pozivom ili putem vibera.

Informacije koje nam trebaju su sljedeće:

- ime i prezime osobe

- broj telefona ili mobitela (ukoliko ima)

- tačna adresa stanovanja

/ABC.ba

KOMENTARI