Objavljeno: 26.09.2016. u 17:43   |  Izvor: ABC.ba 

Manifestacija Jesen na Glenderima Udruženja ABC

Druženje na Gelenderima u mnogima probudilo sjećanja (VIDEO & FOTO)

Drage naše Bišćanke, dragi Bišćani svi vi koji Bihać osjećate svojim, dobra vam večer i dobro došli u srce i dušu grada na najljepšoj rijeci na svijetu, dobro došli na Gelendere - to su riječi kojima

Jesen na Gelenderima 2016

Shvativši da je prošlogodišnje, prvo okupljanje na Gelenderima u mnogima probudilo sjećanja na mladost, druženja, drage ljude s kojima su proveli najljepše trenutke mladosti – odlučili smo zakazati ponovni sastanak tu, na Gelenderima. I oživjeti duh starih vremena, nekih ljepših i bezbrižnijih dana. Hvala vam što ste opet bili tu! Sretan drugi rođendan gelenderska jeseni!

Posted by ABC.ba on 26. rujna 2016

Shvativši da je prošlogodišnje, prvo okupljanje na Gelenderima u mnogima probudilo sjećanja na mladost, druženja, drage ljude s kojima su proveli najljepše trenutke mladosti – odlučili smo zakazati ponovni sastanak tu, na Gelenderima. I oživjeti duh starih vremena, nekih ljepših i bezbrižnijih dana. Hvala vam što ste opet bili tu!

Tokom dana družili smo se u Žegarskoj aleji sa djecom i umjetnicima, a noć je rezervirana za druženje. 

Bihać je oduvijek bio poznat kao grad velikih muzičara, pjevača, rokera, tamburaša. Neki od njih su bili sa nama, Bihaćki tamburaši i bend Boje noći koji su upotpunili atmosferu kako bi Bišćani uživali u toplim napicima i druženju sa dragim ljudima, razgovorima i prisjetili se lijepih vremena. 

Osim druženja na Gelenderima, vrlo važan segment festivala "Jesen na Gelenderima" je i društveno koristan rad. U tom duhu, zajedno sa Street Artistima, Vijećem učenika Gimnazije "Bihać", navijačima "Sile nebeske", osnovnim školama, firmom Vita Nostra, profeserom Sej Ramićem, volonterima i građanima, pokazali šta je to duša bihaćka i koliko ona može biti čarobna. Sve to velikodušno je podržala firma, generalni pokrovitelj manifestacije, mljekara Meggle.

Novo druženje na bihaćkim Gelenderima zakazujemo za narednu godinu. A do tada ne dozvolite da nestane dobri duh našega grada! Hvala vam u ime Udruženja ABC što ste svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, hvala i svim pojedincima i kolektivima koji su učestvovali u realizaciji ove manifestacije.

Sretan drugi rođendan gelenderska jeseni!

Posted by ABC.ba on 24. Septembar 2016

Vrlo važan segment festivala Jesen na Gelenderima je i društveno koristan rad. Zajedno sa Street Artistima, Vijećem uč...

Posted by ABC.ba on 24. Septembar 2016
KOMENTARI