Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 19.09.2016. u 13:15   |  Izvor: ABC.ba 

Pres konferencija Uprave NK Jedinstvo

NK Jedinstvu prijeti gašenje: Potrebna hitna sjednica Gradskog vijeća Bihać

Sjednica Gradskog vijeća Bihaća bila je zatvorena za javnost, a kako smo saznali u Gradskoj upravi, vijećnici nisu podržali Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama budžeta grada Bihaća za 2016.godinu.

Na 26. sjednici GV Bihać, vijećnici nisu dali podršku Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama budžeta Grada Bihaća za 2016. godinu. Za rebalans budžeta glasalo je 13 vijećnika, devet vijećnika je bilo protiv,  a dva suzdržana. 

S obzirom da su rebalansom predviđena i sredstva za Nogometni klub Jedinstvo, ovaj sportski kolektiv je ostao bez istih pa mu prijeti gašenje.

Uprava NK Jedinstvo sazvala je i pres konferenciju na kojoj su pozvani i svi vijećnici, međutim pozivu su se odazvali samo Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika, te vijećnici Ilda Alibegović, Faruk Tokumbo Shokunbi i Nermin Bašanović.

Prema riječima Smaila Toromanovića, NK Jedinstvo su do sada doznačena sredstva u visini od nekoliko stotina hiljada maraka, a planiranim rebalansom ovaj kolektiv bi dobio još oko 300.000KM.

S druge strane vijećnici koji dolaze iz opozicionih redova kazali su da je ponuđeni rebalans konstruisan kako bi se zadovoljili apetiti odlazeće vijećnićke garniture, a između ostalog i zbog Odluke o usklađivanju plata državnih službenika, kojom bi se povećale plate.

Za rješavanje problema NK Jedinstvo predloženo je sazivanje nove sjednice Gradskog vijeća Bihać na kojoj bi se usvoji rebalans budžeta samo sa tačkom koja se odnosi na bihaćki klub, odnosno koji ne bi sadržavao sporne tačke, što bi značilo spašavanje ovoga sportskog kolektiva.

Više u video prilogu ABCtv-a.

KOMENTARI