Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 18.09.2016. u 17:19   |  Izvor: FTV 

BIHAĆ

Bihać: Ne nazire se završetak radova na boračkoj zgradi

Sve gradske vlasti Bihaća, počevši od vremena kad je načelnik bio Hamdija Lipovača pa do Emdžada Galijaševića, obećavale su – a nikad nisu osigurale – završetak radova na zgradi čijom je gradnjom trebalo biti zaokruženo rješavanje stambenog pitanja boračke populacije u Bihaću. Ni prethodne kantonalne vlade nisu se iskazale ničim, osim praznim obećanjima.

7 i pol godina, 3 ministra za pitanja boraca i kampanja za već četvrtoga gradonačelnika Bihaća, a još svi borci nisu uselili u stanove koje, u biti, plaćaju dvostruko – otplaćuju navodno povoljni stambeni kredit i uz to sami snose troškove podstanarskog života.

Na kraju, kad su izgubili svaku nadu, stanari su podigli tužbu. U odgovoru na tužbu, Javna ustanova Stanouprava Bihać poziva se na onaj dio cijene stana koja još nije uplaćena, premda je riječ o manjem iznosu i nije bio relevantan kad su drugi dijelovi zgrade bili useljavani. Kupci na ovo daju svoj odgovor – nisu dužni ništa dok ne dobiju, prema ugovoru, ključeve od stana i tek tad trebaju izmiriti preostali dio dugovanja.

Na papiru povlaštena kategorija, ovi borci zajedno sa svojim porodicama osjećaju se, kažu, poniženo i obespravljeno. Pa su postupak zaštite svojih prava pokrenuli i pred Uredom ombudsmana. Ne bez gorčine, ističu – žrtve su dnevnopolitičkih interesa i prepucavanja, i pitaju kad će kraj te agonije.

Vezane vijesti:

 

KOMENTARI