Objavljeno: 02.06.2016. u 13:17  

BIHAĆ

Galijašević: Nikada nikome nisam obećao termin završetka izgradnje boračke zgrade

S ciljem upoznavanja sa dinamikom radova na završetku izgradnje boračke zgrade STO 2 u bihaćkom naselju Ozimice I, bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, obišao je danas radilište boračke zgrade.

Izvođač radova nastavio je sa uređenjem unutrašnjosti zgrade, a prema riječima gradonačelnika Galijaševića , izgradnja ove zgrade koja je počela 2009.godine, a trebala završiti godinu dana kasnije, postala je tzv.zgrada slučaj . Kako je danas informiran od izvođača radova , uvedena je struja i voda u STO 2 , a do polovine jula trebali bi završiti unutrašnji radovi do maltona.

Vezane vijesti:

“ Nakon preuzimanja dužnosti zatekla me je nedovršena zgrada , bez jasne vizije kad će biti završena i ovo je jedan u nizu projekata bivše vlasti koja je nepripremljena ušla u realizaciju projekta bez obezbijeđenih sredstava. I pored toga, lično sam se angažirao da pokrenemo projekat i evo prema podacima koje imam mi smo do sada skoro 3,9 miliona KM uplatili za izgradnju zgrade i ovo što sad radimo, radimo teškom mukom. To stanari moraju znati i ne trebamo na bazi pritisaka i politikanstva tražiti neka rješenja. Ja ne radim na bazi prijetnji i pritisaka, već razumno i dijalogom pokušavam odgovorno raditi svoj posao i tako se odnosim i prema ovom problemu. I moji prijatelji imaju stanove u STO 2 i niko ne može reći da ja ne želim završiti ovaj projekat. Zaista najmanji krivac stanarima je Emdžad Galijašević “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Gradonačelnik ističe da za završetak STO 2 zgrade nedostaje još oko 1,1 milion KM , dodavši da nikada nikome nije obećao termin završetka izgradnje boračke zgrade, ali da razumije i stanare koji čekaju useljenje. Zbog toga je grad Bihać obezbijedio i plaćanje kirije za one stanare koji žive kao podstanari

“Stanari iz STO 1 i STO 2 duguju ukupno skoro 400.000 KM , za poslovne prostore imamo dug oko 250.000 KM, mi u gradskom budžetu imamo 200.000 KM , Vlada USK-a ima još doznačiti 50.000 KM i to je itekako značajan iznos sredstava za završetak zgrade. I zato i sad pozivam stanare pogotovo iz STO 1 da plate svoje stanove i na taj način olakšaju završetak izgradnje STO2 “- ističe gradonačelnik Galijašević.
KOMENTARI