Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 12.05.2016. u 07:39   |  Izvor: ABC.ba 

KOLUMNA

Vlada u u protekle dvije godine napravila ništa - Srebrenko tvrdi da su kopirali SDP-ov program

Iako su ga mnogi bacili u zaborav i nema više toliko mediskog prostora, bivši član Centralnog komiteta Saveza komunista BiH, bivši predsjednik Socijaldemografske partije BiH, i bivši minisuperstar vanjskih poslova BiH u dva mandata, osoba o kom su pjevale Elvira Rahić i Aleksandra Radović, našao je vremena i volje da pred najavu lokalnih izbora prokomentariše rad vlade u protekle dvije godine.

Iako mnogi misle da se Vlada bavi sama sobom i svojim pozicijama te ne vuče nikakve poteze, bivši veliki majstor Crvene lože misli da oni itekako rade.

Za ABC.ba: doc. dr. Muhamed Horozović

- Prosječni birači mnoge stvari ne vide iz ugla političara, iskreno mislim i vidim da ova vlada radi veliki posao, naročito u poslovnom sekteru, privatizacije državnih firmi, isplate nadoknada plata, uvezivanja radnog staža i penzija, BH cesta i olakšavanje poslovnog ambijenta za domaće i strane poduzetnike. Puno dobrih zakona je izglasano, napravio se prostor i vidimo da iz godine u godinu otvaraju se nova radna mjesta i puno je veći broj budžetskih korisnika nego prije..a konstantno im se prigovara da ne rade ništa.  I vjerujte mi da smo mi na vlasti, teško da bi bolje od trenutne vlasti ne radili ništa. ONI SU SAMO KOPIRAJU NAŠ  PROGRAM NE RADA, ali zapravo jako puno rade. Kopija će uvijek ostati kopija, a orginal će ljudi prepoznati, prokomentarisao je bivši minisuperstar, pikado majstro i stree workout entuziasta Srebrenko Kujundžija.

Zanimljivo je kako sada nakon dva mantata i ogromog stresa tokom svoje političke karijere bivši  minisuperstar provodi vrijeme kojeg sada ima na pretek. Otkako je bez političkog angažmana dane provodi u bibliotekama, usavršava tehnike preciznog gađanja pikado strelicama, radi na svom fizičkom izgledu kroz treninge street workout-a. Umjesto skupih blindirani auta i aviona, za prevoz koristi  bicikl, te se trudi zdravo hraniti. Kako nam prenosi najviše ga odmara boravak u malinjaku uz zvukove prirode i meditaciju.

Tekst je satiričnog karaktera i nema veze sa stvarnim događajima i osobama!  

KOMENTARI