Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 08.03.2016. u 14:52   |  Izvor: ABC.ba 

Slučaj boračke zgrade žene aktualizirale za 8. mart

Trideset pet supruga i majki iz Bihaća na današnji dan želi samo jedno

Osmi je mart, dan kada puno više pažnje posvećujemo ženama nego inače. Dan žena kao prazik je povijesna činjenica, a predstavlja simbol borbe žena za svoja prava. Iako mnogi smatraju da su žene još uvijek u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce, one barem na ovaj dan dobivaju pažnju kakvu zaslužuju.

Trideset pet supruga i majki iz Bihaća na današnji dan želi samo jedno
velika slika

Na adresu ABC portala pristigla je nešto drugačija osmomartovska čestitika. Radi se o obraćanju jedne od žena, vlasnice stana iz tzv. boračke zgrade, koja ovaj dan želi iskoristiti za ono šta on uistinu i treba da predstavlja - borbu za prava žena. 

Na boračku zgradu u Bihaću ovom prilikom ne želimo trošiti puno riječi, jer je već toliko puta sve rečeno. Do sada smo napisali na desetine članaka o "Zgradi slučaj", te snimili nekoliko video priloga kako bi na neki način pokušali pomoći prevarenim stanarima da dođu do svojih domova. Jasno nam je da među njima postoje i oni kojima ti stanovi nisu prijeko potrebni, ali isto tako postoji i ona grupa stanara koji pored kredita za stanove koje još nisu dobili, plaćaju i kirije.

U nastavku pročitajte pismo jedne od stanarki boračke zgrade koja želi da svoju čestitku posveti ženama, vlasnicama stanova iz iste zgrade, koje se godinama bore za svoje pravo da usele u stanove koje su već platile.

"Vi koji zaista pišete istinu,  sa velikim uvažavanjem i čestitkama na vašem radu ,ovom prilikom , molim Vas da objavite i slijedeće:

Lijepa gesta od našeg gradonačelnika povodom današnjeg dana 8.marta da čestita svojim sugrađankama dan žena. Još samo da dodate; da u ime svojih stanarki iz zgrade  Ozimice I  ili boračke zgrade 35 supruga, majki ili kakav god statusa da imaju, svih koje čekaju da usele u svoje stanove, već 7 godina, da pitamo kada će konačno svoje članove porodice konačno smjestiti, upravo onako kako i zaslužuju, odnosno kako i sam gradonačelnik svaki put nas spomene na skupovima kad njemu idu u prilog, i koje potencira već cijeli svoj mandat od 4 godine. Do tada netrebaju nam niti čestitke niti bilo šta drugo sem naših domova!"

Razumjemo situaciju u kojoj se ove žene, majke i supruge nalaze i želimo im od srca da vlast što prije i na bilo koji način riješi njihov problem.

/ABC.ba

KOMENTARI