Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
Objavljeno: 04.11.2015. u 10:15  

Savjetnik načelnika

Smail Toromanović: Boračka zgrada bi trebala biti završena na proljeće

Na današnjoj sjedinici Gradskog vijeća Bihać vijećnik Faruk Tokumbo Shokunbi u ime pripradnika boračke populacije, odnosno stanara boračke zgrade u bihaćkom naselju Ozimice I, postavio je vijećničko pitanje...

Shokunbi je rekao da je na traženje stanara obavezan tražiti odgovore na pitanja: do koje faze su došli radovi na ovoj zgradi, koliko je još sredstava potrebno da bi se radovi na istoj završili, kada bi radovi mogli biti završeni itd.

Odgovor na ova pitanja dao je savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović koji je rekao: Krov na lameli STO II je završen, trenutno traju radovi na instalacijama vode, struje i grijanja. Dug stanara je oko 400.000 KM, a potrebno nam je još 500.000 KM kako bi radovi mogli biti završeni, što pokušavamo riješiti sa Kantonalnim i Federalnim nivoima. Zgrada bi mogla biti završena na proljeće.

Da li će gradska administracija uspjeti iznaći pomenuta sredstva i ispuniti još jedno dato obećanje, ostaje nam da vidimo.

Iako bi možda bilo korisnije da je vijećnik Shokunbi nadležnim institucijama postavio pitanja o načinu dodjele prava na kupovinu stanova u toj zgradi, o ukupnom iznosu utrošenih sredstava od početka njene gradnje i realnim troškovima, o odlukama o gradnji atomskog skloništa i poslovnih prostora ispod zgrade, o njihovoj prodaji i utrošku sredstava od prodaje, o tehničkom prijemu završene lamele itd.

Pitanje koje je vijećnik  Faruk Tokumbo Shokunbi jeste korisno za stanare i iznudilo je novo paušalno obećanje od strane predstavnika kabineta gradonačelnika, ali postoji još mnogo važnih nerazjašnjenih situacija vezanih za ovu zgradu kojima se potrebno posvetiti.

Vezane vijesti:

 

/ABC.ba

KOMENTARI