Objavljeno: 01.11.2015. u 14:00   |  Izvor: ABC.ba 

Trakavica oko zgrade slučaja se nastavlja

Stanari boračke zgrade: Pokrećemo tužbu protiv Stanouprave i grada Bihaća

U subotu (31.10.2015.) okupili su se pripadnici boračke populacije, vlasnici stanova u boračkoj zgradi u bihaćkom naselju Ozimice I, i održali sastanak. Prisutnih je bilo oko 20 stanara.

Stanari boračke zgrade: Pokrećemo tužbu protiv Stanouprave i grada Bihaća
velika slika

Stanari su se sastajali i ranije, a ovaj put povod je tužba koju žele da pokrenu protiv JU Stanouprava i grada Bihaća. Na ovaj korak su se konačno odlučili  zbog iznošenja lažnih informacija putem medija i zbog omalovažavanja od strane vladajućih struktura, to je, kako kažu, kap koja je prelila čašu.

- Dosta smo vjerovali u lažne nade i tolerisali, čekali svoj krov nad glavom. Ovog puta zauzimamo čvrst stav i krećemo kolektivnom tužbom prema investitoru - Stanoupravi i gradskoj upravi Bihać, navode stanari.

Prema njihovim riječima, tvrdnja premijera Saračeviča da zgrada nije završena zbog toga što neki stanari nisu izmirili svoje preostale obaveze ne stoji, jer prema Ugovoru stanari su ostatak novca dužni izmiriti po završetku radova, iako su to neki učinili unaprijed.

Osim činjenice da se ova zgrada gradi preko šest godina i da će konačni iznos cijene koštanja njene izgradnje biti nerealno visok, rijetko se govori o tome da je i završeni dio zgrade tehnički neispravan, da su ostave koje se nalaze u suterenu su pod vodom, lift ne radi, a brzim izvođenjem radova napravljene su brojne građevinske pogreške.

- Obraćali smo se bezbroj puta na razne adrese kako bi nam pomogli i svi su nas prebacivali kao loptice. Izmjenili su se dva premijera, tri gradonačelnika, dva direktora stanouprave i svi krive jedni druge. Jasno nam je kad su naši problemi nastali, ali nas ne zanimalju njihova politička prepucavanja, mi samo želimo svoje domove koje smo teškom mukom platili. Oni koji su preuzeli vlast preuzeli su i probleme koje je potrebno riješiti, jedan od njih je ova zgrada, a naš problem nije riješen samo optužujući bivšu vlast, zato i jest bivša, ističe jedan od stanara.

Iako su gotovo sigurni u pozitivan ishod tužbe koju će podnijeti, stanari kažu da im ponižavanja i maltretiranja koja su doživjeli kroz ove godine niko ne može  nadoknaditi.

Vezane vijesti:

/ABC.ba

KOMENTARI