Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 23.10.2015. u 12:38   |  Izvor: ABC.ba 

Zgrada nije završena jer stanari nisu izvršili svoje obaveze

Premijer Saračević poručio stanarima boračke zgrade: Riješite svoja dugovanja

Uprkos najavama da će stanari boračke zgrade u Bihaću na dan 5. korpusa useliti u svoje stanove, to se nije desilo. Nastojanja Kantonalnih i Gradskih vlasti da se ova priča završi nisu bila dovoljna pa će vlasnici stanova još čekati na useljenje.

Vezana vijest: Bihać: Pripadnici boračke populacije ponovo izigrani, nema obećanog useljena

Od obećanja da će zgrada biti useljiva na Dan 5. korpusa nema ništa. Iako se govorilo da su sredstva obezbjeđena i da su vremenske prilike jedina prepreka za završetak radova, ispostavilo se da nije tako.

"Pare su funkcionalne, međutim ono što mi nismo znali u momentu kada smo preuzeli vlast pa obilazili tu zgradu je dug koju duguju stanari te zgrade, a to je cifra od oko 400.000 KM", kazao je u izjavi za RTVUSK premijer Saračević.

Premijer je pozvao sve stanare da izvrše svoje obaveze kazujući da ne može biti prezican kada će zgrada biti završena, ali ako uplate svi svoje nedostajuće iznose može se očekivati da će se zgrada relativno brzo završiti.

Premijer ovaj put o datumskim rokovima nije htio govoriti, znajući da je jedan već prekršio, ali i da ne ovisi sve o njemu.

Gradnja ove zgrade počela je 2009. godine kada je potpisan je ugovor sa izvođačem radova o izgradnji stambene zgrade za boračku populaciju. Ova zgrada trebala je biti izgrađena u roku od godinu dana.

Vezane vijesti:

 

MISS NET
ABC
KOMENTARI