Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 08.03.2014. u 13:43   |  Izvor: ABC.ba 

Boračka zgrada na Ozimicama 1

Saopćenje za javnost Vlade USK: Galijašević ne poštuje obećanja

Zbog uočenih slučajeva dezinformiranja javnosti o završetku radova na izgradnji boračke zgrade u naselju Ozimice u Bihaću Vlada Unsko-sanskog kantona obratila se saopćenjem za javnost.

Saopćenje za javnost Vlade USK: Galijašević ne poštuje obećanja
velika slika

Vezana vijest: Reagovanje Općine Bihać povodom saopćenja Vlade USK-a u vezi boračke zgrade

"Iako je aktualni saziv Vlade Unsko-sanskog kantona završetak radova na izgradnji stambene zgrade u naselju Ozimice u Bihaću uvrstio kao jedan od prioriteta u resoru za boračka pitanja, te smo poduzeli niz aktivnosti da se osiguraju potrebna sredstva,  prinuđeni smo reagirati na sve učestalije medijske istupe načelnika Općine Bihać Emdžada Galijaševića. Naime, načelnik Galijašević, prozivajući  više nivoe vlasti,  zloupotrebljava situaciju familija iz boračkih populacija, kako bi prikrio činjenicu  da je on taj koji ne poštuje obećanja".

Nadalje, podsjećaju, krajem prošle godine federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno oslobodilačkog rata Zukan Helez, na sastanku u Bihaću, kojem su bili  bili prisutni i predstavnici boračkih organizacija te Općinskog vijeća Bihać, obećao je financijsku pomoć Vlade F BiH za  završetak radova na izgradnji zgrade u Bihaću, u kojoj su stanovi namijenjeni ovim populacijama.

"Dogovoreno je da za završetak radova Vlada USK osigura 250 000 KM. Od ministra Heleza dobili smo obećanje da će Vlada F BiH izdovojiti 200 000 KM a u zasebnom dogovoru s načelnikom Emdžadom Galijaševićem, rečeno je da će dio sredstava pridružiti Općina Bihać. Načelnik Galijašević obećao je tada da će  uz  115.000 maraka, u 2013. godini, jednak iznos uplanirati i  u budžetu za 2014. godinu za dovršetak zgrade" - kaže se u saopćenju.

"Umjesto poštovanja obećanja i konkretna doprinosa završetku zgrade načelnik Galijašević, na našu veliku žalost, okrenuo se medijskim prozivanjima i  iskrivljavanju istine da bi prikrio da nije uplatio novac. Ujedno, načelnik Galijašević pokušava Vladi USK, kroz cijelu situaciju, pripisati čak i krivicu za smanjivanja plaća zaposlenih u Općini Bihać dok usporedo s tim traži preraspoređivanje kantonalnih fondova radi namirivanja sredstava koje bi on morao osigurati".

Vlada USK, navodi se na kraju, uvijek je stajala na raspolaganju svim načelnicima općina za svaku pomoć i bili su otvoreni za suradnju ali ne mogu i neće biti adresa na koju će se usmjeravati nesposobnost općinskih vlasti u Bihaću da planiraju budžet.

Vezane vijesti: 

KOMENTARI