Objavljeno: 08.03.2014. u 14:04  

Medijska prepucavanja

Reagovanje Općine Bihać povodom saopćenja za javnost Vlade USK-a

Povodom saopćenja za javnost smijenjene i nepriznate Vlade USK-a u kojoj se Općina Bihać ničim izazvana proziva da ne želi biti dio rješavanja problema izgradnje boračke zgrade u naselju Ozimice I, mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, oštro osuđuje navode iz saopćenja, koje umjesto rješavanja problema nudi novu agoniju stanarima koji već nekoliko godina čekaju na useljenje u vlastite stanove koje su već otplatili.

Reagovanje Općine Bihać povodom saopćenja za javnost Vlade USK-a
velika slika

Smijenjena i nepriznata Vlada USK-a nastavlja sa novim lažima, obmanama i manipulacijom građana Bihaća i Unsko-sanskog kantona, prikrivajući svoj višegodišnji nerad, netransparentnost i nezakonitost, saopćenjima koja se umjesto u Kabinetu smjenjenog premijera pišu u stranačkim centralama, bez pečata, potpisa ili memoranduma institucije ili odgovorne osobe.

Vezana vijest: Vlada USK: Saopštenje za javnost

Građane Bihaća želimo još jedanput upoznati da je Ugovor o izvođenju radova na boračkoj zgradi u Ozimicama I potpisan 19.oktobra 2009.godine, gdje je članom pet definisan rok gradnje od 365 radnih dana od dana potpisivanja ugovora. Općina Bihać poziva nadležne organe, a prvenstveno Tužilaštvo USK-a i MUP USK-a da konačnu uzmu u razmatranje predmet boračke zgrade u čiji izgradnju je do sada utrošeno 3.311.593,09 KM, a koja još uvijek nema četvrti i peti sprat, te krovnu konstrukciju.

Zar se građani Bihaća i Unsko-sanskog kantona ne trebaju informisati o činjenici da je boračku zgradu na Ozimicama I gradila firma čiji je vlasnik Jasmin Alagić u bliskom srodstvu sa smijenjenim premijerom USK-a, a sestra vlasnica hotela Emporium. Za završetak boračke zgrade potrebno je po mišljenju struke dodatni 2.100.000 KM , čime će ova zgrada bit naskuplji objekat u Bosni i Hercegovini u kojeg će useliti boračke populacije.

Općina Bihać smatra da je jedno od rješenja za završetak izgradnje boračke zgrade u naselju Ozimice I oduzimanje nelegalno stečene imovine tajkuna koji su građanima Bihaća obećavali cargo aerodrom sa 60.000 zaposlenih, izgradnju velebnih hotela na Lukama , gradskih bazena, plina za sve građane , nove sportske dvorane i niza drugih projekata za „evropski Bihać“.

Bez obzira na posljednje saopćenje smijenjene Vlade USK-a , Općina Bihać i mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, neće odustati od traženja rješenja za završetak boračke zgrade u naselju Ozimice I.

Bihaći borci koji su kupili stanove u zgradi na Ozimicama I zaslužuju kao i njihovi saborci širom USK-a svoj krov nad glavom , te još jednom pozivamo smijenjenu i nepriznatu Vladu USK-a i Federalnog ministra za boračka pitanja da umjesto lažnih obećanja koja su davali proteklih godina,realiziraju obećano i ne vode brigu o sredstvima Općine Bihać za boračku zgradu , jer su ista neupitna.“

Vezane vijesti: 

 

KOMENTARI