Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 05.02.2014. u 15:42   |  Izvor: Općina Bihać 

Federalno ministrstvo za pitanja boraca

Nema 200.000 KM obećanih za dovršavanje boračke zgrade na Ozimicama

Mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća u razgovoru sa savjetnicima federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, upoznat je sa informacijom da u Budžetu Federacije BiH za 2014. godinu nisu planirana obećana sredstva u visini od 200.000 KM namijenjena nastavku izgradnje boračke zgrade na Ozimicama I.

Tim povodom na današnjem radnom sastanku koji je održan sa predsjedavajućim Skupštine USK-a , mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća kandidirao je rukovodstvu Skupštine USK-a hitno održavanje tematske sjednice Skupštine USK-a vezano za izgradnju boračke zgrade u Bihaću.

Vezane vijesti:

U razgovoru sa predstavnicima resornog ministarstva dobio sam informaciju da ni obećanih 200.000 KM za boračku zgradu na Ozimicama I nema, te a da će ista sredstva biti uvrštena kada stignu nova sredstva MMF i sredstva koja Vlada Federacije BiH očekuje od Elektroprijenosa BiH. Ovo u najmanju ruku nije korektno i to boračke populacije ovog kantona i Općine Bihać ne zaslužuju. Bez bilo kakvog politikanstva na svim nivoima vlasti i politiziranja ovog problema, tražim od svih nas koji smo aktivno uključeni u izgradnju boračke zgrade na Ozimicama I da se uozbiljimo i osiguramo potrebna i obećana sredstva jer se višegodišnja agonija budućih stanara boračkih zgrada mora zaustaviti i riješiti „ – kazao je načelnik Galijašević.

On je dodao da je za završetak boračke zgrade potrebno 2,5 miliona KM i da potrebna sredstva Općina Bihaća sama ne može osigurati bez podrške viših nivoa vlasti.

„ Meni je neprihvatljivo da jedino za boračku zgradu u Bihaću od svih općina u USK-a nema novaca od strane viših nivoa vlasti i ovdje najviše ispaštaju stanari koji su podigli kredite za te stanove, sada iste vraćaju a istovremeno plaćaju i kiriju kao podstanari. Općina Bihać će zbog toga sufinancirati plaćanje kirije tim stanarima „- kazao je načelnik Galijašević.

KOMENTARI