Objavljeno: 09.12.2013. u 10:29  

Tekstopisac

Haris Hodžić

Haris Hodžić rođen je u Bihaću, a trenutno živi u austrijskom Gracu.

Ima 21 godinu, a prije dvije godine počeo je da piše tekstove za pjesme svih žanrova, te se ispostavilo da mu to ide odlično od ruke.

Kako nam Haris kaže, on ide prema tome da postane profesionalni tekstopisac. – “Pošto su mnogi pokazali oduševljenost mojim tekstovima, a i zato što volim to raditi, odlučio sam profesionalno se početi baviti sa pisanjem tekstova za pjesme. U mom radu pomaže mi rođak, prijatelj i kompozitor Safet Hodžić, koji radi muziku za moje tekstove, što mi olakšava rad.”, priča nam Haris.

Haris je od 2011. godine počeo pisati tekstove pjesama, a mnogi koji su čitali njegove tekstove zadivljeni su onim što su pročitali, kao i pjesmama sa njegovim tekstovima, koje se mogu pronaći na youtube. Od svojih napisanih tekstova izdvaja pjesmu “Poslije tebe” , na kojoj je imao najviše uspjeha. Haris, kako nam sam kaže, dosta slobodnog vremena provodi pišući tekstove i uživa u tome. – “Dobro mi ide jer sam pun inspiracije koju nalazim u svakodnevnim životnim iskustvima kako svojim tako i od mojih bliskih prijatelja.”, dodaje Haris.

/krajina.ba

KOMENTARI