Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 13.11.2013. u 11:34   |  Izvor: Općina Bihać 

Uz podršku viših nivoa vlasti

Općina Bihać i Vlada USK-a žele završiti boračku zgradu u naselju Ozimice I ?

Načelnik Bihaća Emdžad Galijašević i premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača razgovarali su danas u Bihaću sa Zukanom Helezom, federalnim ministrom za boračka pitanja.

Spremnost Općine Bihać da zbog boraca koji su već nekoliko godina čekaju svoje stanove završi izgradnju zgrade,  načelnik Galijašević danas je kazao i Zukanu Helezu, federalnom ministru za boračka pitanja tokom nejgove posjete Općini Bihać.

Vezane vijesti:

  Tokom susreta sa ministrom Helezom načelnik Galijašević kazao je da Općina Bihać ima želju i volju okončati projekat izgradnje boračke zgrade za čiju izgradnju je do sada utrošeno 3,3 miliona KM, dok je za završetak potrebno još 2,1 milion KM.

  “ Ministar Helez obećao je da će u 2014.godini Vlada F BiH izdvojiti 200.000 KM za igradnju boračke zgrade i uz dugoočekivana sredstva Vlade USK-a od 250.000 KM i naših 115.000 KM, možemo krenuti u daljnju izgradnju zgrade. Planirati ćemo i u općinskom budžetu za 2014.godinu sredstva za izgradnju i nadam se da će i ostali nivoi vlasti slijediti naš primjer. Najteže je što su borci digli kredite za kupovinu stanova a i dalje su podstanari i Općina Bihać će u 2014.godini osigurati sredstva da refundiramo kiriju koju plaćaju. Problem smo naslijedili , ali kako je Općina Bihać investitor mi ćemo učiniti maksimum napora da završimo boračku zgradu u naselju Ozimice I “- kazao je načelnik Galijašević.

  Načelnik Galijašević ministra Heleza upoznao je i sa aktivnostima Općine Bihać kada je u pitanju boračka populacija, kazavši da je u ovoj godini izdvojeno 50.000 KM za rad boračkih udruženja, 100.000 Km za implementaciju Zakona o dopunskim pravima boraca, 25.000 KM  za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, te izgradila ili uredila 11 spomen obilježja šehidima i poginulim borcima.

  Hamdija Lipovača, premijer Unsko-sanskog kantona razgovarao je danas u Bihaću sa Zukanom Helezom, federalnim ministrom za boračka pitanja.

  "Za završetak radova Vlada USK osigurat će 250 000 KM. Od ministra Heleza dobili smo obećanje da će Vlada F BiH izdovojiti 200 000 KM a u dogovoru s načelnikom Emdžadom Galijaševićem, dio sredstava pridružit će i Općina Bihać", kazao je premijer Lipovača nakon sastanka.

  Helez i Lipovača danas su se pridružili i predstavnicima boračkih organizacija koji su posjetili bolnicu u Bihaću i direktoru Hajrudinu  Haviću uručili kopiju uplatnice sredstava za obnovu bolnice, čime su simbolično htjeli zahvaliti za pomoć koju je osoblje ove zdravstvene ustanove  uvijek profesionalno pružilo ratnim vojnim invalidima i pripadnicima boračkih populacija.

   

  KOMENTARI