Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 09.10.2013. u 12:49   |  Izvor: abc.ba 

Postoji li rješenje?

Boračka zgrada na Ozimicama I i dalje na čekanju?

Općina Bihać je još u oktobru 2009. godine potpisala ugovor sa izvođačem radova o izgradnji stambene zgrade za boračku populaciju u roku od godinu dana. Pripadnici boračkih populacija, koji su kupili stanove, odnosno uplatili svojim vlastitim kreditima pod povoljnim uvjetima stanove u zgradi, koja se već četvrtu godinu gradi u naselju Ozimice I u Bihaću.

Boračka zgrada na Ozimicama I i dalje na čekanju?
Boračka zgrada, Ozimice I

Ako saberemo kredit i stanarinu, ispada da su dosad mogli kupiti stanove po tržišnim cijenama i živjeti u njima. Kako je moguće da u pravnoj državi BiH bivši borci i njihove porodice budu ovako poniženi, pitanje je koje ovi ljudi sebi svakodnevno postavljaju.

Protestovali su bezbroj puta ispred svih institucija koje su smatrali nadležnim i odgovornim. Posljedni put su nezadovoljstvo izrazili tako što su se pridružili ratnom vojnom invalidu Nijazu Veladžiću Veljunu koji je jučer započeo štrajk glađu ispred Vlade Unsko-sanskog kantona zbog neriješenog stambenog pitanja.

"Mislili smo da ćemo problem uspjeti riješiti ove godine, uz pomoć sredstava u iznosu od 250.000 maraka koja je resorno ministarstvo planiralo u budžetu, zatim oko 800.000 maraka od prodaje stanova boračkim kategorijama u zgradi u naselju Ozimice II, te uz sredstva od 115.000 koja je i Općina planirala u budžetu, međutim sve je i dalje na čekanju", izjavio je za ABC jedan od demobilisanih boraca.

 


Ovo je skenirani doument kojim udruženja boraca i RVI zajedno od nadležnih traže odgovor na ovo pitanje a koji je na svom FB profilu objavio Selver Vojić, predsjednik jednog od udruženja demobilisanih boraca.

ABC TV - Arhivski snimci

KOMENTARI