Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 25.07.2013. u 18:56   |  Izvor: abc.ba 

Muzičar

Alvir Kurtagić

Razgovarali smo sa mladim muzičarem Alvirom Kurtagićem, koji uskoro objavljuje svoj prvi album pod nazivom „Još ti čujem korake“.

Alvir Kurtagić
Alvir Kurtagić

Nove pjesme će iznenaditi slušaoce, a još više će ih oduševiti činjenica da je Alvir autor pjesama sa ovog albuma.

Razgovarala: Đenana Bešić

1. Uskoro izlazi tvoj prvi album. Reci nam nešto o nadolazećem materijalu.

Naslov albuma je "Još ti čujem korake", a na albumu će vjerovatno biti oko 10-ak pjesama. Pretežno će to biti balade u kojima ćemo malo ubaciti bluza i rocka. Ništa posebno. Jednostavne skladbe sa upečatljivim tekstom će, mislim, biti dovoljne da ljudi osjete i prepoznaju ovo što mi pripremamo. Također, trudimo se da to ne bude ništa pretjerano da raja mora da "trpi" zvuk, nego lagano da se može opušteno uživati u mojim pjesmama.

2. Sam pišeš tekstove pjesama...

Naravno. Još od osnovne škole sam počeo da švrljam svoje prve rime i svoje prve tekstove. Puno toga je ispisano do sada, neke stare tekstove ću možda i koristiti za album, jer su mi se mnogi javili i podržali to, da te pjesme moram staviti na album, tj. da one budu i studijski realizirane.

3. Ko radi muziku za pjesme?

Gitare sviraju Abdulah Šeha Šehić i Edin Sijamhodžić, dok sve ostalo što se tiče programiranja, klavira itd. radim ja. Dakako, tu je i moja dugogodišnja kolegica, vrhunski vokal, studentica Muzičke Akademije u Sarajevu, koja će mi snimati back vokale, te momak iz Teslića koji će svirati klavir na nekim od mojih pjesama.

4. Reci nam nešto o tvojoj saradnji sa Kelly-jem i pjesmi „Rođen“ u kojoj pjevaš refren?


Kada sam još uvijek radio muziku samo za sebe, snimao pred kamerom i pravio cover-e, moj potencijal je primjetio (moja najveća podrška) moj prijatelj Elvis Kurtović Kelly, koji me pozvao i rekao mi "Zvat ću te uskoro, radimo na nečem bitnom i želim da ti budeš dio toga". Od tada je počelo sve to i suradnja i prijateljstvo. Ni slutili nismo da ćemo tako daleko dogurati s tom pjesmom, da ćemo biti po televiziji i da ćemo doći na MTV adria, gdje se vrte spotovi samo velikih muzičara sa Balkana.

5. Kako je nastala pjesma „Moja mila“?


Nastala je iz ljubavi prema mojoj bivšoj djevojci. Ta pjesma je i dalje meni najdraža i posebna. Ima dušu što je najbitnije, kada radim svoje pjesme. Iskrena je i od srca.

6. Da li planiraš snimiti spot, i za koju pjesmu?

U planu je snimiti spot za jednu ili dvije pjesme sa albuma, ne znam za koje ćemo pjesme snimati spotove, ali kada to odlučimo, vjerovatno ćemo uzeti u obzir koja pjesma nosi najbolju priču u tekstu i kakvu ona poruku šalje.

7. Želiš li poručiti nešto svima koji slušaju tvoju muziku?

Ljudima koji slušaju moje pjesme, želim zahvaliti na svemu i na podršci koju mi daju. Mogu očekivati da ću dati sve od sebe da to bude pristojan album.KOMENTARI