Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 20.06.2013. u 16:53   |  Izvor: ABC.ba 

Muzičar

Abdulah Šehić

Mladi muzičar, Abdulah Šehić, rođen je 29. aprila 1993.godine u Bihaću, gdje završava srednju Umjetničku školu, kao muzičar. Trenutno studira na Pedagoškom fakultetu, na odsjeku Razredna nastava.

Abdulah Šehić
Abdulah Šehić

Razgovarala: Đenana Bešić

Kada se javlja ljubav prema muzici?

Moja prva i velika ljubav je muzika, koja se javila još negdje početkom osnovne škole. Tada sam uzeo gitaru, i počeo svirati svoje prve akorde, i to je ujedno bio moj prvi dodir sa gitarom kao instrumentom. Inače sviram akustičnu gitaru i ona je jedina ljubav koja me nikada ne iznevjeri.

Reci nam nešto o saradnji sa Alvirom Kurtagić.

Sarađivao sam sa mnogobrojnim cover bendovima, koji su svirali taj neki „turbo folk“, današnju muziku za koju mogu reći da to nije profesionalna muzika. A i ostvario sam saradnju sa Alvirom, kolegom iz klupe. Išli smo zajedno u srednju i osnovnu školu, a sa muzikom zajedno smo počeli raditi negdje u drugom razredu srednje škole. Počeli smo skladati neke svoje prve pjesmice i balade, koje su imale svoje melodije prepoznatljive po nečemu, pa se i danas mogu poslušati.Nakon duže saradnje, odlučili smo da izbacimo album koji će, ja se veliko nadam, biti nešto što se zaboravilo na ovim prostorima. Ono što se zaboravilo je muzika uz koju su se mnogi zaljubljivali i duge veze imali, balade iz 70-ih i 80-ih. Album će imati nekoliko brzih i nekoliko sporih numera, što će da bude jedan solidan album.

Napisao si muziku za Alvirovu pjesmu „Moja mila“. Zašto baš sporiji ritam?

Smatram kako balade danas bolje prolaze kod publike, što se tiče 70-ih i 80-ih. A nekako je i sam tekst pjesme doveo do toga da se ubaci gitara, onako lagano da se odsvira. Ja kao muzičar, najviše poštujem i cijenim tu nekadašnju muziku, jer danas sve što se proizvodi, tipa Granda itd.smatram da to nije muzika. 

Ko ti je najveća podrška u ostvarivanju tvog muzičkog sna?

Najveća podrška o ostvarivanju tog mog sna, većim dijelom su prijatelji koji mi daju maksimalnu podršku jer svi znaju da sam za to stvoren i da je to moj život, moj put i posao.

Koji su tvoji planovi za budućnost što se tiče muzike? Da li planiraš nastaviti saradnju sa Alvirom?

Pa, planovi za budućnost što se tiče muzike, mislim da ću se moći dokazati u ovoj maloj sredini iako je to teško, ali nada zadnja umire. Ići cu do kraja, jer muzika je ono što volim i uz što se dobro osjećam, a posebno uz žanr Rock `n` Roll i Heavy Metal muzike. Da, svakako ću nastaviti saradnju sa Alvirom, jer mi prije svega imamo prijateljstvo, pa onda ono za spajanje i pravljenje dobre muzike i dobrih pjesama. Za mjesec ili dva planiramo izbaciti svoj album, za koji se nadam da bi ga publika mogla dobro prihvatiti. 

Želimo ti puno uspjeha u životu i samo slijedi svoje snove.

Hvala vam puno. Naravno, slijedit ću svoje snove, jer dođe dan kada se svakom manje/više snovi ispune.

 
KOMENTARI