Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 29.05.2013. u 20:42   |  Izvor: abc.ba 

Street Workout

Ervin Hrnjica

Ervin Hrnjica bavi se sa Street Workout-om i želi na taj način da pomogne mladim ljudima da se druže, da treniraju i da promovišu zdrav način života.

Ervin Hrnjica
Ervin Hrnjica

Razgovarala: Đenana Bešić

Ervine, ispričaj mi nešto o svom životu prije nego li je u njega ušao street workout.

Pa, kada sam završio školu, počeo sam uživati kao i sva druga omladina. Izlazio, zabavljao se, naravno tu je bilo i uživanje u alkoholu, provodi itd. I onda je došao taj period kada sam pogledao i razmislio o ljudima koji me okružuju i vidio sam da većinom svi imaju isti način življenja. Svaki vikend se svodio na isto, pa sam zbog toga odlučio da želim promjene u svom životu, a prva koju sam htio napraviti bila je da se posvetim sportu i u isto vrijeme da radim nešto novo i neobično. I tad na scenu stupa Street Workout u kojem sam pronašao svoju pravu vrijednost i veličinu. Odlučio sam da se maksimalno posvetim tome, jer to je ono što mene ispunjava i što stvarno volim.

Šta te motiviše da svaki dan ideš trenirati?

Osjećaj koji imate kada završite sa treningom i još pritom znate da ste se maksimalno posvetili treningu da bi ga što kvalitetnije odradili je osjećaj koji znaju cijeniti samo pravi sportisti. Moja najveća motivacija je želja za pomjeranjem vlastitih granica. Jednostavno želim biti savršen u onom što radim.


Da li imaš nekog idola na kojeg se ugledaš?

Naravno, imam ih više, ali ovaj put navest ću samo jednog, a to je Hannibal. Inače osoba koja je po mom mišljenju pravi osnivač Street Workouta. Njega sam pratio otkad sam počeo da se bavim sa  SW. Nadam se da cu biti dobar kao i on, a možda čak i bolji.

Ko su tvoja podrška u ovome što radiš?

Moja najveća podrška su moji prijatelji koji su vrlo dobro prihvatili ovo što radim a neki su mi se čak i pridružili. Naravno, tu su i moji roditelji koji me podržavaju u svemu, jer ono što se meni sviđa isto tako sviđa se i njima, posebno ako to može doprinijeti mom psihičkom a i fizičkom zdravlju.

Koji su ti planovi u budućnosti?

Kao i svi drugi, želim uspjeti u svakom pogledu života. Želim privući što više omladine sportu, tako što im za primjer dajem sebe i dokazati da je sve moguće uraditi i ostvariti ako se samo dovoljno posvetimo tome što radimo. Ova grupa, koja je osnovana u našem gradu Bihaću je savršen početak, a bilo bi još bolje da na nas malo više pozornosti obrati vlast koja bi nam bila od velike pomoći kada bi izdvojila potrebna sredstva da napravimo pravu podlogu za Street Workout.

To oni ne bi ni osjetili a nama bi puno značilo.

KOMENTARI