Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 15.04.2013. u 07:55  

Hip-hoper

Sanel Selić Sonny

Sanel Selić - Sonny, mladi hip-hoper iz Bosanske Gradiške koji živi u Bihaću govori za abc.ba. Sony se bavi muzikom već 9 godina.

Razgovarala: Đenana Bešić

Kada se pojavila tvoja želja za muzikom ?

Prva želja za muzikom se pojavila kada sam se prvi put susreo sa hip-hopom. Slušajući tu muziku javila mi se želja da i ja krenem tim putem, što sam i učinio, i u 13-toj godini je prenio na komad papira. Da nisam sreo hip-hop danas ovo ne bih pisao. Prati me kroz život i svakim novim danom otkrijem nešto novo u ovoj muzici.

O čemu govore tvoje pjesme i ko ih piše?

Svoje pjesme pišem sam iza kojih stoji posebna priča, moje lično iskustvo i stvari koje sam prošao. Sve je realno i istina što pišem i na komadu papira iznosim svoje mišljenje i osjećaje i nadam se da kada neko posluša moju pjesmu pronađe sebe u tome svemu.

Snimio si jedan spot za pjesmu ,,Htio sam,, ?

Spot smo snimali u Bihaću. Snimanje je proteklo bez problema i uživao sam u svakom trenutku. Usput pozdravljam kolegu iz Morphem Media-e koji je radio do kasnih sati i jednu posebnu osobu koja je vjerovala u ovaj cijeli projekat i podržavala me tokom snimanja pjesme i spota i sve one koji su bili na dan snimanja tu. Također želim još jednom da se zahvalim svima.

Da li je teško biti muzičar na području BiH, tačnije USK-a ?

Muzika nije hobi ili neka vanredna aktivnost, muzika je život u koji ja ulažem srce i dušu. Muzika je jedan san koji sam uspio sebi ostvariti. Imao sam mnogo padova ali formula uspjeha je nastaviti dalje. Uspio sam to sebi ostvariti koliko god je bilo teško i gdje god da se nalaziš ako imaš jedan san, učini sve da bi ti se ostvario.

Da li imaš u planu nešto za skoriju budućnost?

U planu su još par spotova i jedan album na kojem radim dugo vremena. Ulažem mnogo truda i rada u svoju muziku i nadam se da će biti pozitivni komentari kao na ovoj pjesmi ,,Htio sam,,. Uglavnom sa radom nastavljamo dalje.

Ispred našeg Udruženja, želim ti veliki uspjeh u tvom radu.

Prvo želim da vam se zahvalim što ste mi omogućili ovaj intervju, da podijelim ovo sve sa vama. Hvala vam na suradnji i nadam se da ćete pratiti moje radove i u daljnoj budućnosti.

(abc.ba)

KOMENTARI