Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 29.03.2013. u 08:09   |  Izvor: abc.ba 

Pjevačica

Lidija Skalić

Bišćanka, Lidija Skalić, bivša učesnica show-a Zvijezda možeš biti ti 5, koja je prošla u prvih 26 takmičara.

Lidija Skalić
Lidija Skalić

Razgovarala: Đenana Bešić

U proteklih nekoliko mjeseci smo mogli da te vidim u show-u Zvijezda možeš biti ti 5. Zašto baš taj show?

Već prethodne dvije sezone me moji dragi prijatelji nagovaraju da se prijavim na ZMBT , da kako oni kažu, pokažem ono čime njih izluđujem svaki dan. Tad nisam imala dovoljno hrabrosti da to uradim, jer kao što sam na samom početku i show-a rekla, u takmičenje sam ušla kao potpuni amater. I tako na njihov nagovor, odlučim da se prijavim baš ovu sezonu. Ispunim obrazac i nakon 5-6 sati mukotrpnog čekanja da dodjem na red, razmišljala sam da odustanem ali je bilo kasno i naravno nisam se pokajala i nisam razočarala sve svoje voljene osobe. Zašto baš na ovaj show? Zbog toga sto je idealna prilika za sve nas mlade koji žele da se bave muzikom u budućnosti, i što je jedan od kvalitetnijih u BiH, ako ne i jedini.

Od kada te privlači muzika i pjevanje?

Muzika me počela zanimati još u djetinjstvu, kad sam imala nekih 7-8 godina i već  tad sam pjevala po cijele dane , cak su se i komšije znale zaustavljati kada sam vani, pa me slušali a da ja to ne znam i na kraju me kao djevojčicu nagrađivali aplauzima što me kao jedno dijete uveseljavalo.

Nastupala si u Bihaću već nekoliko puta? Kakva su bila iskustva?

Da, već par puta sam u svom lijepom Bihaću nastupala i mogu da kažem da sam jako zadovoljna. Izdvojila bih posebno jedan od nastupa u Olimpycu te nastup u diskoteci Together za 8. mart, gdje sam pored Saše Matića svojim izborom pjesama uveseljavala sve prisutne, što je na kraju završilo čak i jednim lijepim pozivom za suradnju u bliskoj nam Srbiji ali i u našoj državi.

Studiraš na Pedagoškom fakultetu? Čime se još baviš?

Studentica sam Pedagoškog fakulteta u Bihaću, smjer predškolski odgoj druga godina. Razlog zašto baš predškolski odgoj, prvenstveno ljubav prema djeci, ali također i jer smatram da je svakom djetetu potreban profesionalniji odgoj u predškolskoj dobi.

Pored muzike i studiranja, veliku ljubav gajim prema pisanju, i ako Bog da, da se izda moja prva knjiga što mi je želja već duže vrijeme. Također jedna od mojih velikih ljubavi je i ples, tačnije break dance kojim sam se bavila oko 5 godina aktivno, sad samo za svoju dušu.

Šta planiraš u budućnosti? Možda nastaviti sa muzikom ili...?

Najprije da fakultet završim, a onda imam još mnogo ciljeva koje sam sebi dala da ostvarim, među njima je naravno i pjevanje s kojim planiram ozbiljno da se bavim. Mnoge me stvari zanimaju tako da vjerovatno ću i samu sebe da iznenadim idućim potezom.

Šta bi poručila našim čitaocima portala?

Moja poruka svim čitaocima i ljudima dobre volje i raspoloženja  je da ne odustaju od samih sebe,  da se ne plaše pokazati ono što znaju i mogu, da negledaju na ljubomorne duše jer ih je mnogo, i da zapamte, da svi mi imamo svoju sretnu zvijezdu, ali je do nas hoćemo li je potražiti ili ćemo pustiti da se ugasi. Jedan je život, iskoristite ga pametno.

KOMENTARI