Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 26.03.2013. u 17:50   |  Izvor: abc.ba 

Rukometaš

Demirel Rujanac

Član Rukometnog kluba “Vogošća” iz Vogošće, Demirel Rujanac, svoje prve korake je napravio prije osam godina baš u ovom klubu.

Demirel Rujanac
Demirel Rujanac

Igra na poziciji desnog krila trenutnog lidera na ljestvici Prve lige FBiH, skupine jug. Kako kaže Demirel, čast mu je da igra za ovu ligu, jer je dobio puno više prostora za igru, za šta se i trudio kroz proteklih nekoliko godina. Pored završenog fakulteta, svakako bi želio biti uspješan rukometaš, jer svaki dan radi na poboljšanju svoje igre te bi jednog dana volio zaigrati u najboljim svjetskim ligama i u punoj Skenderiju u dresu svoje države.

“Ambicija kluba je ulazak i ostanak u Premijer ligi. RK Vogošća je klub koji na pravi način brine o svojim mlađim dobnim skupinama unutar kluba i svake godine par mladih igrača se priključi seniorskoj ekipi. Svakako da je nama domaćim igračima želja da se nametnemo treneru i da vodimo našu Vogošću u premijer ligi i u budućnosti, a igra na najvišem nivou u državi vam daje motiv više.”- istakao je mladi rukometaš, Demirel.

Pored rukometa, Demirel je redovan student prve godine elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, te smatra da, iako je mlađi od mojih suigrača da može i da doprinese uspjesima svog kluba.

(abc.ba)

KOMENTARI