Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Parlament FBiH usvojio dva zaključka, demobilisani borci nezadovoljni
Kategorija: BiH
Zanimanje: Nakon rasprave
Poslanici Zastupničkog doma FBiH usvojili su zaključke koje je sačinila radna grupa po pitanju aktuelne problematike boračke populacije. Međutim, nezadovoljni zaključcima, demobilisani borci su ušli u Parlament FBiH i optužili zastupnike za prevaru.
Zastupnik DF-a Midhat Karović tvrdi pak da su svi njihovi zahtjevi usvojeni.

"Svi zahtjevi boraca su usvojeni, dogovoreno je da se sve ispoštuje u roku od 30 dana. Parlament je stao iz ovih zahtjeva i sve je jednoglasno usvojeno", kazao je Midhat Karović.

U zaključcima koji su izglasani nakon rasprave stoji da Zastupnički dom Parlamenta FBiH zahtjeva od resornog ministarstva i Vlade FBiH da dostavi Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u hitnu parlamentarnu proceduru i to najkasnije u roku od 30 dana, uz obavezu da se u Prijedlog zakona ugradi pitanje objave Jedinstvenog registra boraca i boračkog dodatka.

Također, Zastupnički dom Parlamenta FBiH se obavezuje da najkasnije u roku od 30 dana razmatra Prijedlog zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, s tim da se u isti ugradi pitanje broja i finansiranja boračkih udruženja.

Podsjećamo, prvi zahtjev boraca je uvođenje boračkog novčanog dodatka braniteljima koji nisu zbrinuti nijednim od dosadašnjih federalnih zakona iz seta boračke legislative, drugi objava registra boraca, a treći zahtjev - prestanak finansiranja svih boračkih udruženja u FBiH.
Izvor teksta: klix.ba
KOMENTARI ()
CRYSTALS & PEARLS Novi brend zlatarske radnje Šehić
Apoteka Edita Sve za zaštitu Vašeg zdravlja
Dječiji vrtić "Filii" Predškolska ustanova
Marko Nastić
DJ
{pre_news|char_limit=180}
Almir Badnjević
Asistent
{pre_news|char_limit=180}
Abdulah Šehić
Muzičar
{pre_news|char_limit=180}