Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Entitetskim ministarstvima u BiH dostavljen Prijedlog odluke za 4G mrežu
Kategorija: BiH
Zanimanje: Potvrđeno za Klix.ba
Proteklog mjeseca predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je izjavio da se Bosna i Hercegovina ubrzano kreće ka 4G mreži koja bi trebala znatno unaprijediti taj segment komunikacija.
Iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske za Klix.ba je rečeno da je na njihovu adresu stigao Prijedlog odluke o izdavanju dozvole za 4G mrežu.

"Ministarstvo saobraćaja i veza RS zaprimilo je Prijedlog odluke kojom se utvrđuje kada i pod kojim uslovima će Regulatorna agencija za komunikacije izdati dozvolu za 4G postojećim lincenciranim mobilnim operaterima u BiH."

U odgovoru se dodaje da se materijal trenutno nalazi u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske koje će se o istom izjasniti u određenom roku.

U praksi, uvođenje 4G mreže značit će veće brzine prijenosa internet podataka i multimedijalnih sadržaja, te kvalitetnije mreže na mobitelu, tabletu ili kompjuteru.

Dok se u svijetu već razgovara i radi na uvođenju 5G mreža, Bosna i Hercegovine i Ukrajina su jedine zemlje u kojima se i danas koristi 3G mreža.
Izvor teksta: klix.ba
KOMENTARI ()
CRYSTALS & PEARLS Novi brend zlatarske radnje Šehić
Dječiji vrtić "Filii" Predškolska ustanova
CISO Centar za informisanje, savjetovanje i obuku
Sanel Selić Sonny
Hip-hoper
{pre_news|char_limit=180}
Miron Ibrahimpašić
Arhitekta
{pre_news|char_limit=180}
Magic Sone
Muzičar
{pre_news|char_limit=180}
Denis Dražić
DJ
{pre_news|char_limit=180}