A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Sedam fakulteta Univerziteta u Bihaću upisaće 955 studenata
Kategorija: Krajina
Zanimanje: Najviše Fakultetu zdravstvenih studija
Vlada Unsko-sanskog kantona Senatu Univerziteta u Bihaću dala je saglasnost na upisne kvote na sedam fakulteta ovoga Univerziteta za upis 955 studenata u akademskoj 2017/2018. godini.

Konkurs za upis bit će raspisan u srijedu, 21. juna, nakon što Skupština USK-a da saglasnost na prerastanje Visoke zdravstvene škole u Fakultet zdravstvenih studija. Nakon što je nedavno imenovan Privremeni upravi odbor Univerziteta, a Klub zastupnika srpskog naroda u Skupštini USK-a uložio zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnom sudu FBIH, stav o tome bit će poznat krajem ovoga mjeseca.

U prvu godinu prvog ciklusa studija, nove akademske godine,  na fakultete Univerziteta u Bihaću bit će upisano 955 studenata, 550 redovnih, 220 redovnih samofinancirajućih te 185 vanrednih. Na drugom ciklusu studija četiri fakulteta su izrazila potrebe za upisom 155 studenata i na trećem ciklusu deset studenta.

Na Biotehničkom fakultetu na četiri studijska odsjeka bit će upisano stotinu studenata, osamdeset redovnih i dvadeset redovnih-samofinancirajućih. Na Pravnom fakultetu trebalo bi biti upisano osamdeset studenata, četrdeset redovnih te po dvadeset redovnih samofinancirajućih i vanrednih. Na Ekonomskom fakultetu očekuju da će upisati 140 studenata od čega sedamdeset redovnih, pedeset samofinancirajućih, te dvadeset vanrednih. Na Visokoj zdravstvenoj školi – Fakultetu zdravstvenih studija ima mjesta za 180 studenata, po 70 redovnih i vanrednih, te 40 samofinancirajućih. Islamski pedagoški fakultet upisat će šezdeset studenta, 45 redovnih, 10 vanrednih i 5 samofinancirajućih.

Nakon što je nedavno imenovan Privremeni upravi odbor Univerziteta na tri mjeseca, a Klub zastupnika srpskog naroda u Skupštini USK-a uložio zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa Ustavnom sudu FBiH, stav o tome bit će poznat u roku od trideset dana, koji ističe dvadeset i petog juna. Time bi Upravni odbor Univerziteta trebao raditi u punom kapacitetu i rješavati nagomilane probleme.

Izvor teksta: RTVUSK
KOMENTARI ()
LASER-BI Vodomaterijal / Kupaonski namještaj / Termoinstalacije
Entkomerc doo Prodaja i transport
Sirovina Commerce Otkup sekundarnih sirovina
Zekerijja Meskić
Producent
{pre_news|char_limit=180}
Mirza Malkoč
Pjevač
{pre_news|char_limit=180}
Izet Sijamhodžić
Fotograf
{pre_news|char_limit=180}