Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
U Bihaću počela Ljetna škola gitare
Kategorija: Krajina
Zanimanje: Treće izdanje
Raspust u školama je započeo, a školarci se uveliko odmaraju od svojih obaveza. Međutim, učenici Muzičke škole koji sviraju gitaru, ali i drugi mladi Bišćani, ipak su odlučili da uče još malo.
Naime, oni su se priključiti ljetnjoj radionici gitare koja se u Bihaću održava po treći put. Škola je otvorena svima koji žele unaprijediti svoje tehničke i interpretativne sposobnosti na klasičnoj gitari. 
 
Ova ljetna škola sadržava pet dana grupnih predavanja i privatnih časova, tri večernja koncerta, koncert polaznika, te završni koncert orkestra radionice u kojem učestvuju svi polaznici i instruktori. Sva predavanja se održavaju u Umjetničkoj školi Bihać koja je smještena u samom centru grada, a koncerti u sali Muzeja AVNOJ-a koja se nalazi odmah pored škole. Instruktori škole za 2017. godinu su: prof. dr. Armin Abdihodžić, koji je ujedno i osnivač ove ljetne škole, te rođeni bišćanin koji živi i radi u Sarajevu, prof. Adnan Alagić. 
 
Ovogodišnji broj polazanika radionice gitare pokazao je koliki  je interes  djece  za sadržajima koji nude nešto drugačije iskustvo. Planova sa sljedeći susret  naredne godine ima,  a vjerujemo da će se mali gitaristi rado odazvati.
 
Također, nema sumnje nu u posjećenost koncerata u Muzeju AVNOJ-a, koji počinju od večeras pa sve do petka. 
 

Izvor teksta: ABC.ba
KOMENTARI ()
Komrad d.o.o Bihać Javno komunalno preduzeće
IN bar Lounge and music bar
ASA pizzeria Caffe bar - pizzeria
Nadina Fajković
DJ
{pre_news|char_limit=180}
Alvir Kurtagić
Muzičar
{pre_news|char_limit=180}