Bauunternehmen Baufirma Salzburg Trockenbau Salzburg Trockenbau Unternehmen Salzburg Spengler Salzburg Aussenputz Salzburg Fliesenleger Salzburg Innenputz Salzburg Schlosser Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Roditelji i djeca okupljeni ispred Skupštine USK: Zašto rušite snove našoj djeci?!
Kategorija: Krajina
Zanimanje: KŠC skinut sa dnevnog reda!
U Bihaću zasjeda Skupština USK, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je i verifikacija diploma Srednje medicinske škole koja djeluje u okviru JU Katolički školski centar “Ivan Pavao II” u Bihaću.

Međutim, na samom početku sjednice, premijer Vlade USK je povukao ovu tačku, pa se Skupština danas neće očitovati po ovom pitanju.

Okupljeni roditelji, učenici i profesori su vidno nezadovoljni ovom odlukom, međutim, svjesni situacije s kojom su suočeni odlučili su sačekati vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj bi se trebala donijeti odluka vezana za diplome Srednje medicinske škole.

Vezano: 

– Zašto ruše snove našoj djeci? Mi, roditelji i profesori, tražimo od njih odgovor na ovo pitanje. Naša djeca završavaju drugi razred, a oni im uskraćuju pravo na slobodan izbor. Zbog ovakvih stvari naša omladina  napušta ovaj grad, ovu državu, kazao je jedan od roditelja za portal USN.ba.

Za srijedu je zakazan kolegij Skupštine USK. Kako saznaje portal USN.ba, ove sedmice bi trebala biti sazvana i vanredna sjednica Skupštine USK, a glavna tačka dnevnog reda bila bi verifikacija diploma Srednje medicinske škole KŠC.

 
Izvor teksta: USN
KOMENTARI ()
Opal Exclusive Hotel - dragulj na Uni
Grafika obrt Profesionalne grafičke usluge
Ordinacija "Ljubijankić" Stomatološka ordinacija
Ljubomir Samardžija
Inovator
{pre_news|char_limit=180}
Adnan Dupanović
Kustos
{pre_news|char_limit=180}
Miroslav Slipčević Mimi
Ilustrator
{pre_news|char_limit=180}