Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Bivši hrvatski ministar: Hrvatska mora Srbiji blokirati put ka EU dok ne promijene odnos prema BiH
Kategorija: Hrvatska
Zanimanje: ANTE KOTROMANOVIĆ
Bivši hrvatski ministar odbrane Ante Kotromanović komentirajući obilježavanje 9. januara u Banja Luci rekao je u emisiji Otvoreno na HRT 1 u ponedjeljak navečer da treba brinuti politika koju vodi Beograd, „a ne banjalučki tamburaš“, misleći na Milorada Dodika.

 

Osvrnuo se i na dolazak Tomislava Nikolića na proslavu neustavnog Dana Republike Srpske i rekao da bi sutra hrvatski vanjski poslovi trebali jasno reći da Srbija nikada neće postati članica EU-a, dok ne uskladi svoju politiku s vanjskom i sigurnosnom politikom Unije.

- Nas ne bi trebao brinuti banjalučki tamburaš. Mislim na Dodika. Nas treba brinuti politika koju vodi Beograd. Danas (9. januara op.a.) je Nikolić bio dole u Banja Luci. Ja mislim da bi sutra naše ministarstvo vanjskih poslova, ili neko ko se brine o tome, trebao jasno reći da Srbija nikada neće postati članica Evropske unije, nikada neće zatvoriti poglavlje vanjska politika i sigurnost Evropske unije, dok ne uskladi svoju politiku sa vanjskom politikom Evropske unije. To prvenstveno mislim na Bosnu i Hercegovinu. A, politika evropske unije je jedinstvena zemlja, i nema tu nikakvog šaranja. Ja mislim da mi tu moramo naći naše partnere u Evropi, od Francuza, Nijemaca i drugih..., i reći (Beogradu op.a.) jasno i glasno: „Da gospodo, tako se ne vodi politika dobrosusjedstva i širenja stabilnosti u regiji“.

Ja bih to sutra napravio, i čvrsto i jasno traži od Beograda da promijeni svoju politiku prema Banja Luci. Mislim da je to ključni problem, a ne ovaj banjalučki tamburaš, koji svako malo živcira pola Evrope – rekao je Kotromanović, prenosi Patria.

Kompletnu izjavu možete pogledati na linku OVDJE, od 29:50.

KOMENTARI ()
Amdž elektron Elektro instalacije i materijal
Una Aqua Centar Rafting and relaxing centar
Damir Design Grafičke komunikacije i izdavaštvo
Magic Sone
Muzičar
{pre_news|char_limit=180}
Muhamed Liha
Biciklista
{pre_news|char_limit=180}
Demirel Rujanac
Rukometaš
{pre_news|char_limit=180}