Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

ProAktiva

Računovodstvo, financijski konzalting i poresko savjetovanje


ProAktiva je nova konsultantska poduzetnička djelatnost u gradu na Uni. Muhamed Hamidović, magistar ekonomije je osnivač ovog start-up biznisa.

Tokom svoje šestogodišnje profesionalne karijere stekao je značajna znanja i iskustva radeći u bankarskom sektoru, organizacijama civilnog društva na međunarodnim projektima, te u privatnom sektoru kao konsultant. Predavač je i moderator na desetak različitih seminara, radionica i stručnih predavanja u zemlji na temu financija i upravljanja EU projektima. Autor je nekoliko publiciranih stručnih članaka na temu financija. Certifikovani je sudski vještak iz ekonomske oblasti od strane Federalnog ministarstva pravde.

Start-up biznis ProAktiva se bavi uslugama računovodstva, financijskog konzaltinga i poreskog savjetovanja. Dio asortimana ProAktive jesu i usluge izrade poslovnih planova i investicijskih projekata za određenu poslovnu ideju. ProAktiva također nudi i usluge razvoja EU projekata finansiranih iz različitih fondova i  usluge poslovnog savjetovanja.

Pitali smo Muhameda Hamidovića, osnivača ProAktive o motivima i glavnim ciljevima osnivanja vlastitog biznisa.

ABC: Otkud ideja o osnivanju vlastitog biznisa ?

Ideja o osnivanju ProAktive se jednostavno dogodila i došla je sasvim prirodno. Logično je bilo nastaviti sa vrstom posla u kojem imam bio angažovan u prethodnom periodu tj. u kojem imam relevantno radno iskustvo i neophodno znanje. ProAktiva je na neki način i reakcija na trenutno stanje na tržištu rada, gdje su generalno mladi ljudi poslije završetka fakulteta prepušteni sami sebi. Stvorena je negativna poslovna klima u društvu, atmosfera apatije i bezizlazne situacije. Često se kao jedini izlaz vidi odlazak u inostranstvo, a otvaranje vlastitog biznisa je upravo reakcija na takvo stanje.

ABC: Zašto baš ProAktiva ?

Proaktivnost podrazumijeva inicijativu, djelovanje, svjetonazor koji podrazumijeva aktivno djelovanje. ProAktiva je ujedno i kombinacija dvije riječi koje su usko vezane za djelatnost biznisa (aktiva je cjelokupna imovina poduzeća op.a.) Za mene lično, ProAktiva predstavlja alternativu odlaska u inostranstvo.

ABC: Imate li neku poruku za mlade koji traže posao?

Radite na sebi, učite, djelujte i budite dio rješenja vlastite situacije. Mijenjajte loše navike, postavite sebi neki cilj i radite na njemu bez obzira šta okolina mislila o tome. Sve mlade kojima treba pomoć u pisanju CV-a, razvoja vlastitog biznisa ili neka druga podrška pozivam da dođu u našu kancelariju u Jablansku br.43 na besplatne konsultacije. Također, za djecu poginulih boraca i šehida  „ProAktiva“ će obezbjediti besplatne usluge.

Adresa:

Ulica: Jablanska 43

Grad: Bihać

Kanton: Unsko-sanski

Država: BiH     

Kontakt:

Telefon:  063 797 744

Fax:

Web: 

E-Mail: hamidovic.muhamed@gmail.com

ProAktivu možete pronaći i na Facebook-u.

"VISION" produkcija Audio i video produkcija
IN bar Lounge and music bar
Komrad d.o.o Bihać Javno komunalno preduzeće
Zekerijja Meskić
Producent
{pre_news|char_limit=180}
Magic Sone
Muzičar
{pre_news|char_limit=180}