Najbolji vicevi sa Balkana
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Dječiji vrtić "Filii"

Predškolska ustanova


DV Filii je moderno opremljena privatna predškolska ustanova, što podrazumijeva nov, moderan i siguran namještaj, novu kuhinju i trpezariju te nova odgovarajuća didaktička sredstva, pomagala i igračke za djecu.

Sjedište vrtića je u ulici Saliha Mušanovića 23, u Bihaću, površina vrtića je 150 m2, sa dvorištem i travnjakom za igru površine 800 m2. 

Kapacitet DV Filii su dvije mješovite odgojno-obrazovne grupe od po maksimalno 20 djece, uzrasta 3 do 6 godina.

Namjera osnivača dječjeg vrtića „Filii“ je da isti postane institucija koja će odgajati djecu da budu u stanju suočiti se sa stvarnošću današnjeg života, primjenjujući odgojno-obrazovne metode koje djeci trebaju za tjelesnu, umnu, duhovnu i duševnu pripremu i prilagodbu za nošenje sa izazovima suvremenog društva.

Prevashodni cilj nastajanja ovakve vrste ustanove je da sačuvamo osmjehe na dječijim licima i omogućimo im da razviju svoje sklonosti i potencijale još od malih nogu, a da time ne ugroze bezbrižno djetinjstvo.

Djelatnost obuhvata:

  ishranu, odmor i rekreaciju,
  vaspitno obrazovni rad,
  zdravstvenu zaštitu,
  njegu.

  " Moja najmera je bila da dječiji vrtić Filii postane institucija koja će odgajati djecu da budu u stanju suočiti se sa stvarnošću današnjeg života, primjenjujući odgojno-obrazovne metode koje djeci trebaju za tjelesnu, umnu, duhovnu i duševnu pripremu i prilagodbu za nošenje sa izazovima suvremenog društva. Prevashodni cilj nastajanja ovakve vrste ustanove je da sačuvamo osmjehe na dječjim licima i omogućimo im da razviju svoje sklonosti i potencijale još od malih nogu, a da time ne ugroze bezbrižno djetinjstvo. Zbog toga veliko hvala gradu Bihaću na podršci pri realizaciji ovog projekta."

  Nejra Midžić, bachelor predškolskog odgoja (VII stepen), sa radnim iskustvom u struci obavljenim u JU „Dječiji vrtić“ Bihać i položenim stručnim ispitom, radila je za UNICEF-ov projekat „Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje“, a zahvaljujući podršci grada Bihaća i vlastitim sredstvima danas je direktorica vrtića koji ima kapacitet dvije mješovite odgojno-obrazovne grupe od po maksimalno 20 djece,uzrasta 3 do 6 godina.

  Adresa

  Ulica: Saliha Mušanovića 63

  Grad: Bihać

  Kanton: Unsko-sanski

  Država: BiH                                     

  Kontakt

  Telefon: +387 62 567 792

  Fax:

  Web: www.vrtic-filii.ba

  E-Mail: info@vrtic-filii.ba

  Apoteka T&A Specijalistički i kozmetički proizvodi
  Erkom doo Boje i lakovi
  Komrad d.o.o Bihać Javno komunalno preduzeće
  Lejla Šiljdedić
  Muzičarka
  {pre_news|char_limit=180}
  Saša Mirković
  Muzičar
  {pre_news|char_limit=180}