A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Brajlović doo

Mesna industrija


Firma "Brajlović" je osnovana 1987. godine u Sarajevu, BiH kao privatno preduzeće u vlasništvu Hamida Brajlovića Hame.

Porodična tradicija u mesarstvu familije Brajlović, datira još od 1945. kada je djed sadašnjeg vlasnika otvorio prvu zanatsku mesarsku radnju u Ustikolini (jugoistoča Bosna).

Do 1992. godine firma je posjedovala lanac prodavnica svježeg mesa i mesnih proizvoda u Sarajevu preko kojih ime "Brajlović" stiče zavidnu reputaciju i povjerenje kupaca širom zemlje.
Tokom rata u BiH svi proizvodni i prodajni kapaciteti firme su uništeni, te se 1997. godina smatra novim početkom u životu firme. Podrškom međunarodnih finansijskih institucija 1998. pristupilo se izgradnji modernog objekta za preradu mesa na lokalitetu Rakovica, općina Iidža nedaleko od Sarajeva. Tim činom se stvaraju pretpostavke za transformaciju firme iz zanatskog u industrijski oblik organiziranja.

U decembru 1999. godine počinje sa radom mesna industrija "Brajlović" opremljena prema standardima i zahtijevima EU. U objektu je omogućena dnevna proizvodnja do 10 tona mesnih proizvoda na bazi goveđeg/junećeg mesa i mesa peradi.

Tržištu BiH nudimo široku paletu od preko 50 oblikovanih, polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda čiji je kvalitet i higijenska ispravnost pod stalnim nadzorom uposlenih stručnjaka. Sveobuhvatna kontrola naših proizvoda povjerena je Zavodu za higjenu namirnica pri Veterinarskom fakultetu u Sarajevu. Obzirom na veliku potražnju za proizvodima "Brajlović" i van granica naše zemlje osnovali smo "kćerku" firmu u Austriji - "Brajlovic GmbH", čime smo premostili prepreku nemogućnosti izvoza mesnih prerađevina iz BiH u zemlje EU.

Adresa:

Ulica: Rakovička cesta 257

Grad: Blažuj - Sarajevo

Kanton: Sarajevski

Država: BiH   

Kontakt:

Telefon: +387  33 690 300

Fax: +387 33 690 302

Web: www.brajlovic.ba

E-Mail: info@brajlovic.ba

 

ProAktiva Računovodstvo, financijski konzalting i poresko savjetovanje
ASA pizzeria Caffe bar - pizzeria
Meggle ag Proizvodnja mliječnih proizvoda
Miron Ibrahimpašić
Arhitekta
{pre_news|char_limit=180}
Tanja Umićević
Karatašica
{pre_news|char_limit=180}